10 steg till bikinikroppen.

Yeees den här listan var toppen!

1. Ät alltid frukost. Se till att få i dig något inom 30-60 minuter efter att du vaknat. Det sätter igång förbränningen och gör att du blir mindre hungrig under dagen. En gemensam nämnare bland många överviktiga är att de slarvar med frukosten.
2. Se upp med flytande kalorier. Juicer och smoothies kan verka nyttiga, men innehåller ofta mycket dolt socker. Satsa på vatten, kaffe och te. Vill du dricka juice så pressa den helst själv.
3. Satsa på styrketräning! Många tjejer är rädda för det, eftersom de tror att de kommer få stora och biffiga muskler. Det är inget du behöver oroa dig för! Styrketräna på, musklerna gör att du ökar din förbränning, även när du vilar.

4. Ett av de bästa sätten att hålla formen är att inte ha onyttiga snacks och godis hemma. Har du en öppnad påse chips eller en stor chokladkaka hemma är risken stor att du blir frestad att småäta. Du kan absolut unna dig godsaker, men köp inte mer än du planerar att äta upp på en gång.

5. Ät regelbundet. För att hålla förbränningen på topp bör du äta ungefär var tredje timme. Då undviker du att blodsockret sjunker och du blir sötsugen. Du bör aldrig bli vrålhungrig men aldrig heller proppmätt.

6. Drick ett stort glas vatten några minuter innan varje måltid. Studier har visat att det gör att du stoppar i dig färre kalorier. Att dricka vatten mycket vatten är för övrigt a och o när det gäller att hålla formen. Många gånger tror vi att vi är hungriga när vi i själva verket är törstiga.
7. Sov ordentligt. Forskare har upptäckt att du går ner i vikt snabbare om du sover minst sju till åtta timmar per natt. Sömnbrist får dig istället att gå upp.

8. Hitta en träningsform du verkligen gillar och satsa på tre ordentliga pass i veckan. Variera gärna träningen, det gör att du tränar olika muskelgrupper och att du inte blir uttråkad.

9. Satsa på kryddor! Kanel sänker blodsockret, medan chili, ingefära och cayennepeppar höjer förbränningen. Goda kryddor gör också att maten smakar mer. Då känner man sig ofta belåten fortare och äter inte för mycket.

10. Undvik snabba kolhydrater, framför allt socker. Välj fullkornsvarianter av flingor, bröd, ris och pasta och ät mycket grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Det höjer inte blodsockret lika mycket som vitt mjöl och håller dig mätt längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0